We hebben als specialiteit de doelgroep jongeren, jong volwassen maar uitzonderingen bevestigen de regel.
We stellen motivatie voorop en gaan uitgebreid met je in gesprek over je wensen. Waar nodig zal een specialist een gesprek met jou of met je ouders hebben.
Samen kijken we naar de mogelijkheden en niet naar je onmogelijkheden. Ieder mens kan uiteindelijk meer dan dat jezelf denkt
Van rolstoelgebonden, autisme, naar depressie of verliesbegeleiding, we nemen het serieus.
Voor alle info kun je ons altijd een mail sturen of ons bellen
RESOCIALISEREN EEN VAK APART
Resocialiseren: in een enkel geval zal Den Altforsterhof hondjes resocialiseren en herplaatsen.
Een mooi voorbeeld van een succesvolle resocialisatie is SKIP. skip kwam terug n.a.v. een bijtincident. We nemen dergelijke hondjes op in de roedel en laten hem ervaren wat het is om volgens roedel regeltjes te leven. Het baasje is de roedel leider en met hem moet je het dus goed kunnen vinden. De roedel heeft een functie in het heropvoeden. Vaak heeft het te maken met de onzekerheid van de hond. Is de baas ook onzeker dan versterken die twee elkaar. Met Skip is het heel goed gegaan. hij is een deeltijd hondje geworden die zowel hier als bij zijn vorige baasjes woon en dat is een uitstekende deal. uiteindelijk zal hij definitief worden terug geplaatst.
ONZE DEELTIJD HOND SKIP
SKIP, WE ZIJN BIJNA WAAR WE ZIJN MOETEN EN HEBBEN TIJD EN GEDULD.
Ook de familie Pemen heeft een lang maar succesvol traject nodig gehad.
De ervaring van Guus met zijn gezin, Marie Jose en de 2 kids.
Guus Pemen is professor, dr. ing. Pulsed Power Technology aan de technische universiteit te Eindhoven.
Faculteit Electrical Engineering
Afdeling : Electrical Energy Systems ( hij weet oa alles over onweer, brrrrrrrrrr, de honden zijn er bang voor maar ze zijn niet bang voor Guus)
Bijdrage van Guus Pemen.
"Vrijdag 8 januari 2016. Wat een dramatische dag.
Na een paar bijtincidenten moeten we Skip, dan 17 maanden oud, terug brengen naar Altforst. Roel is zoals gewoonlijk helder: we doen volledig afstand van Skip en hij wordt snel herplaatst bij een nieuwe eigenaar. Maar ook daar gaat niet alles naar wens, vanaf eind januari is Skip weer terug bij af in Altforst. Tijd voor een resocialisatie. In de roedel van Roel zijn er geen misverstanden over wie de baas is. De ideale omgeving voor Skip om weer op z’n plaats te worden gezet onder de strakke leiding van Roel en met toegewijde steun van Angelien.
Ondertussen blijven wij Skip erg missen en zijn we nieuwsgierig naar hoe het met hem gaat. In april gaat Marie Jose voor het eerst weer eens naar Altforst. Uiteraard met maar een doel: een wederzien met Skip. Een paar weken later, 4 mei 2016, reizen we met z’n vier-en af, en dat doen we vervolgens nog een paar keer. Skip is telkens door het dolle heen om ons weer te zien en ook bij ons breekt elke keer een snaar van blijdschap als we deze enthousiaste hond weer zien. We maken met z’n allen prettige wandelingen rond Altforst.
En dan doet Roel ons een verrassend maar fantastisch voorstel. Roel heeft veel vertrouwen in Skip en overtuigd ons dat het mogelijk is dat hij weer een dagje mee naar huis kan. Op 18 juni 2016 is het zover: Skip rent als een dolle langs alle vertrouwde plekjes in ons huis en onze tuin, graaft zoals gewoonlijk de bloembollen weer uit de grond en voelt zich weer helemaal thuis. Maar Roel is behoedzaam: we lopen niet te hard van stapel en hij adviseert een aantal trainingen van Jacqueline.
Met vakmanschap sterkt Jacqueline ons vertrouwen in het omgaan met Skip. Ook Roel sterkt ons zelfvertrouwen en op 9 juli 2016 blijft Skip voor het eerst weer een nacht bij ons slapen: Skip wordt een deeltijd hondje. En dat is Skip tot op heden. Geleidelijk aan zijn de periodes dat Skip bij ons is langer geworden. Momenteel, bijna 22 maanden nadat we afstand van Skip hebben gedaan, is Skip pakweg elke twee weken bij ons voor een periode van pakweg twee weken. Fiftyfifty dus.
En natuurlijk kijken we uit naar de volgende stap. Het moment dat Skip weer volledig bij ons zal zijn komt in het vizier. Dankzij de fantastische aanpak van Angelien, Jacqueline en Roel hebben we dit moment bijna bereikt. Trefwoorden hierbij zijn: duidelijk zijn, consequent zijn, belonen en laten zien wie de baas is. Zo simpel is het, maar we hebben er heel wat ritjes naar Altforst voor nodig gehad om deze simpele grondbeginselen in de vingers te krijgen. Maar dat hadden we er graag voor over. De ontvangst in Altforst is altijd hartverwarmend en, nog belangrijker, we hebben onze Skip weer bijna terug. En daar zijn we oneindig dankbaar voor."
Een ander voorbeeld is Sam, hij kwam hier omdat zijn vorige baasje min of meer bang voor hem waren. Sam is een erg dominante reu maar verschrikkelijk lief voor zijn baas. We hebben besloten om Sam hier te houden en tegenwoordig is het een veel gevraagde dekreu geworden.
SAM, HIJ WIL OH ZO GRAAG VOOR JE WERKEN EN ZWEMMEN IS ZIJN HOBBY